Om oss

Vi är en affärsjuridisk advokatbyrå med klientens affärer och framgång i fokus. Vi erbjuder juridisk rådgivning av yttersta topp-kvalitet inom de områden byrån är verksam och rankas internationellt som en av Sveriges främsta advokatbyråer inom dessa områden. Vi lägger mycket stor vikt vid att alltid finnas till hands för våra klienter och den personliga och långsiktiga kontakten är viktig för oss. Den advokat hos oss som är ansvarig för uppdraget deltar också aktivt i arbetet. Byråns medarbetare företräder såväl multinationella som större nationella företag men även mindre lokala företag. Flera av våra klienter är marknadsledande inom sina respektive branscher. Genom våra internationella nätverk säkerställer vi att vi alltid kan bistå våra klienter och samarbetspartners med effektiv och professionell rådgivning över nationsgränserna.

Vår vision

Norelid Advokatbyrå skall göra klientens verksamhet mer framgångsrik genom att erbjuda klienten full access till vår kompetens, tillgänglighet och service, oavsett var och varför de behöver vår medverkan. Med andra ord…vi ska göra det enklare för klienten att nå framgång i sina affärer!

Vår affärsidé

Vi ska alltid tillhandahålla affärsjuridiska tjänster av yttersta toppkvalitet och service till våra uppdragsgivare. Samtidigt skall advokatbyrån vara den mest eftertraktade arbetsplatsen för begåvade jurister och andra talangfulla personer som önskar arbeta, utvecklas och inspireras i en utmanande miljö tillsammans med byråns medarbetare, klienter och samarbetspartners.

Vi ställer alltid upp med det bästa teamet oavsett om klientens fråga gäller den svenska marknaden eller utomlands. Med utgångspunkt i klientens önskemål och vad situationen kräver kan teamet utgöras av allt från en enskild jurist till att involvera ett team tillsammans med våra utländska samarbetspartners. Vi har lagt stor vikt vid att finna de rätta nätverken, specialisterna och utländska kollegorna som har samma filosofi som oss vad det gäller professionalism, effektivitet och service. Det innebär att klienten alltid kan få precis den hjälp klienten för tillfället behöver oavsett var i världen frågan är aktuell.

Våra
specialistområden

Corporate & Commercial

Vi har gedigen erfarenhet av såväl kommersiella som bolagsrelaterade juridiska frågeställningar där klientens affärer står i fokus. Vår förhandlingsvana är omfattande och vi hjälper er till exempel med att upprätta, tolka och riskbedöma era kommersiella avtal. Vi hjälper er naturligtvis också med alla era bolagsfrågor.

”Norelid Advokatbyrå … handles corporate and commercial matters for a broad range of clients …”
(Legal 500, 2017)

Försäkring & Återförsäkring

Ett av våra främsta specialistområden är försäkrings- och återförsäkringsrätt. Vi är unika inom detta område och rankas som en av de absolut främsta byråerna i Sverige inom detta område. Byråns specialister har företrätt försäkringsbolag, såväl svenska som utländska, i mer än 25 år och är idag en naturlig samarbetspartner för dessa försäkringsgivare.

”Norelid Advokatbyrå ”extremely professional and very pragmatic team” includes managing partner Susanna Norelid…specialises in insurance and reinsurance, advising on regulatory matters, the drafting and interpretation of policies and disputes”.
(Legal 500, 2017)

IP, Media & Marknadsrätt (inkl. GDPR)

De flesta av våra uppdragsgivare som söker vårt biträde inom dessa områden är aktiva marknadsförare på nätet och även genom mer traditionella marknadsföringskanaler. Vår rådgivning är mångfacetterad och känd för att vara snabb och kvalitativ och vi har en gedigen och mångårig erfarenhet av såväl nationella som internationella marknadsföringskampanjer. Vårt arbete inom GDPR är omfattande för våra klientföretag.

”At the ”reliable and responsive” Norelid Advokatbyrå, the very knowledgeable Susanna Norelid advises clients on advertising law matters …”
(Legal 500, 2017)

Tvistelösning

Våra advokater har lång erfarenhet av att biträda som ombud inför domstol och i skiljeförfaranden i kommersiella tvister. Vår organisation kan hantera såväl mindre som större tvister. Genom vårt internationella nätverk hanterar vi även tvister som är gränsöverskridande. Inom byrån finns advokater som anlitas som skiljedomare, vilket tillför särskild erfarenhet i att bedöma tvister. Vi anlitas också som strategiska rådgivare vid risk- och krishantering.

Vill du jobba med oss?

För att trivas hos oss har du intresse av näringslivet, social kompetens och en ambition att bli framgångsrik inom ditt yrkesområde. Vår verksamhet bedrivs på ett modernt och nytänkande sätt där professionalism, personligt engagemang och teamkänsla är ledorden. Vi arbetar aktivt för att upprätthålla våra sunda värderingar kring balans mellan arbete och privatliv.

Kontakta oss

Susanna Norelid
Advokat / Managing Partner
+46 733 74 40 52
susanna.norelid@norelidlaw.com

Fredrik Seemann
Advokat / Partner
+46 733 74 40 59
fredrik.seemann@norelidlaw.com

Petra Dahl
Admin
+46 733 74 40 58
petra.dahl@norelidlaw.com