GDPR & DATASKYDD

Vi har bred och mångfacetterad erfarenhet av frågor rörande personuppgiftsbehandling och andra relaterade integritetsfrågor. Vi erbjuder ett erfaret team av specialister som vet vad som krävs för att just ert företag eller organisation ska kunna uppfylla lagstadgade krav utan att tappa fokus på företagets kärnverksamhet och affär. Vi bistår vid tillsynsärenden hos Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) eller om en tvist har uppkommit mellan ert företag och ett personuppgiftsbiträde så bistår vi med både råd och stöd både i inledande förhandlingar och under en pågående process när så krävs. Inom byrån arbetar vi dagligen med det förebyggande arbetet att finna de mest praktiskt genomförbara metoderna och rutinerna för att säkerställa att våra klienters hantering av personuppgifter är i överensstämmelse med tillämpliga lagstadgade krav och samtidigt är praktiskt användbara inom deras specifika organisationer.

Genom vår 24-7 Cyber Incident Desk hanterar vi pågående personuppgiftsincidenter. Vi finns alltid tillhands, samordnar med alla relevanta parter och agerar Incident Managers såväl på plats som från vårt eget kontor beroende på vad situationen kräver. Utöver att ta hand om de juridiska aspekterna av en inträffad incident kan vi, tillsammans med eventuella ytterligare experter inom informationssäkerhet, IT-forensik och media/PR, säkerställa att situationen hanteras snabbt, professionellt och kostnadseffektivt. Vårt internationella samarbetsnätverk säkerställer en lika effektiv hantering om biträde krävs från experter utomlands.

Inom ramen för vår tjänst ”Proactive” tillhandahåller vi stöd och råd gällande det förebyggande compliance-arbetet som krävs för att minska risken för en felaktig hantering av personuppgifter.

 

Vi bistår er med rådgivning i frågor rörande integritetsskydd, upprättar interna styrdokument och rutiner för hantering av personuppgifter m.m. Vi erbjuder även utbildningar och seminarier där såväl de legala som de IT-tekniska bitarna blir belysta av oss och våra samarbetspartners inom IT-säkerhet.

 

Läs mer om vad vi gör inom GDPR Proactive här:

 

I syfte att bistå våra klienter och andra aktörer har vi lanserat vår egen Cyber Intelligence Corner där våra cyberexperter kommer att dela med sig av intressanta artiklar, analyser, nyheter och uppdateringar inom cybersäkerhet och persondataskydd. Vidare tillhandahåller vi även checklistor som klientföretag och andra kan använda i sitt regelefterlevnadsarbete. Slutligen har vi även lanserat Norelid Advokatbyrås Cyberblogg där vi delar med oss av observationer och erfarenheter ur vårt arbete som vi tror kan vara av intresse och nytta för de som jobbar med frågor inom cybersäkerhet och dataskydd.

 

Du kan komma till vår Cyber Intelligence Corner genom att klicka här. Du komma också ta dig direkt till den sida som intresserar dig genom att klicka på någon av länkarna nedan:

Genom vår unika 24/7 Cyber Incident Desk hanterar vårt Cyber Response Team akuta, pågående personuppgiftsincidenter. Vi agerar Incident Managers och finns omedelbart till hands för att hantera den uppkomna situationen snabbt, professionellt och effektivt. Vid behov samordnar vi även med eventuella ytterligare experter inom IT-säkerhet, IT-forensik, krishantering och media/PR.

 

Är du osäker på om din organisation har blivit utsatt för en personuppgiftsincident, tveka inte på att kontakta oss så fort som möjligt.

 

Läs mer om vad vi gör inom GDPR Incident här:

KONTAKTPERSONER:

Susanna Norelid

Managing Partner, Advokat
+46 733 74 40 52
✉susanna.norelid@norelidlaw.com

Marcus Appeltofft

Associate
+46 733 74 40 53
✉marcus.appeltofft@norelidlaw.com

William Höglund

Associate
+46 733 74 40 57
✉william.hoglund@norelidlaw.com