Norelid Advokatbyrå är en unik, mindre affärsjuridisk byrå med särskilt fokus inom områdena försäkringsrätt, personuppgifts- och dataskyddsfrågor samt tvistelösning. Byrån och dess specialister är topprankade inom flera av byråns verksamhetsområden. Vi sitter i fantastiska lokaler på Nybrokajen i centrala Stockholm. Vi erbjuder dig att bli en del av vårt team med skickliga jurister där tillgänglighet, engagemang, ansvar och resultat – med såväl de juridiska som de affärsmässiga delarna i fokus – är vårt recept för ett framgångsrikt samarbete med våra uppdragsgivare.

Vi erbjuder
Som biträdande jurist hos oss är du en viktig del av teamet, arbetar nära våra delägare och biträdande jurister i aktuella ärenden och får tidigt klientkontakt. Vi ser till individen och lägger individuella utvecklingsplaner årligen med fokus på individens förmåga, erfarenheter och önskemål. Du kommer att få varierande arbetsuppgifter men möjlighet till specialisering. Genom tidigt ansvar tror vi att du kommer att få en djupare affärsförståelse, teamkänsla och delaktighet i byråns utveckling vilket är en förutsättning för att du ska trivas hos oss och lyckas i ditt karriärval. Våra uppdragsgivare och samarbetspartners är såväl svenska som utländska där många av dessa har engelska språket som sitt språk. Vi ingår även i flera internationella nätverk så den internationella inriktningen av vår verksamhet är betydande.

Om rollen
Vi satsar stort på ett av byråns kärnområden, försäkringsrätt, och har till följd av marknadens ökade efterfråga, ett särskilt fokus kring Cyber Risk där vi bistår försäkringsbolag med allehanda frågor inom detta område, såsom t.ex. tolkning och upprättande av Cyber Risk försäkringsvillkor, skadereglering och utbildningar m.m. I anslutning till Cyber Risk-området har byråns specialister etablerat en verksamhetsgren med fokus på vad vi kallar GDPR Proaktive och GDPR Incident (se vidare på vår hemsida). Vår Cyber Incident Desk står redo att agera s.k. Incident Managers och hantera akuta incidenter för våra klienters räkning tillsammans med våra samarbetspartners inom IT-säkerhet, IT-forensik, krishantering m.m. Som en del av vårt team kommer du att få hantera de frågor och utmaningar som våra klienter möter inom dessa områden. Det kan t.ex. röra sig om granskning och upprättande av kommersiella avtal eller försäkringsavtal och villkor, upprättande av såväl interna som externa personuppgiftspolicies, granska klientens hemsida, onlineshop, kundklubb m.m. och utreda frågor om överföringar av personuppgifter till tredje land och inom koncerner, konsekvens och riskbedömningar, löpande frågor om laglighet och transparens, personuppgiftsrevisioner samt kontakter med Datainspektionen i tillsynsärenden. Vidare kommer du att vara en del av teamet som hanterar mer tidskänsliga arbetsuppgifter inom ramen för vår Cyber Incident Desk där du arbetar i nära samarbete med oss på byrån och våra externa samarbetspartners inom IT och krishantering, sköter kontakter med försäkringsbolag, tillsynsmyndigheter m.m. Har du erfarenhet från försäkringsbranschen kommer du så klart också vara en viktig länk mellan dessa två rättsområden och arbeta med försäkringsrättsliga frågor och skadeärenden.

Din profil
Vi söker dig som har juristexamen och minst 2-4 års praktisk erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från advokatbyrå, försäkringsbolag eller bolag med inriktning mot försäkringsfrågor, Cyber Risk, personuppgifts- och dataskyddsfrågor, och vill arbeta med ett ungt, professionellt och framåtblickande team där de ansvariga advokaterna är topprankade inom dessa specialistområden. Vår erfarenhet är att det är viktigt att ha entreprenöranda, ett genuint intresse för affärer, utpräglad samarbetsförmåga och en hög servicekänsla för att trivas med oss. Då vi arbetar tillsammans med våra klienter och samarbetspartners runtom i världen är det viktigt att du, utöver svenska, också har en mycket god förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift. Goda kunskaper inom IT är meriterande.

Din ansökan
Är du intresserad av att vara med på vår resa och utveckla vår byrå mot nya mål är du välkommen att skicka in din ansökan till oss. Vi ser gärna att din ansökan består av CV, personligt brev, betyg från juristprogrammet samt andra relevanta betyg och intyg som du önskar referera till. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer och ser fram emot att läsa din ansökan så snart som möjligt. Ansökan skickar du till emelie.forselius@norelidlaw.com.

För mer information eller frågor är du välkommen att höra av dig till Susanna Norelid (susanna.norelid@norelidlaw.com) eller Marcus Appeltofft (marcus.appeltofft@norelidlaw.com).

Vi ser framemot att ta emot din ansökan idag!

Susanna Norelid

Managing Partner, Advokat
☏ +46 733 74 40 52
✉susanna.norelid@norelidlaw.com

Marcus Appeltofft

Associate
☏ +46 733 74 40 53
✉marcus.appeltofft@norelidlaw.com

Emelie Forselius

Office Manager
☏ +46 733 74 40 58
✉emelie.forselius@norelidlaw.com